FIFA 2022:n pudotuspelivaiheen ottelut

Puolivälierä pelattiin 3.-7. joulukuuta.Lohkon A voittaja Hollanti teki maaleja Memphis Depayn, Daley Blindin ja Denzel Dumfriesin kautta kukistaessaan Yhdysvallat 3–1, ja Haji Wright teki maalin Yhdysvalloille.Messi teki turnauksen kolmannen maalinsa Julián Álvarezin rinnalla ja vei Argentiinan kahden maalin johdosta Australiaan ja Enzo Fernándezin Craig Goodwinin laukauksesta huolimatta Argentiina voitti 2–1.Olivier Giroudin maali ja Mbappén ahdin saivat Ranskan voiton Puolasta 3–1, ja Robert Lewandowski teki Puolan ainoan maalin rangaistuspotkusta.Englanti voitti Senegalin 3–0 Jordan Hendersonin, Harry Kanen ja Bukayo Sakan maalinteossa.Daizen Maeda teki maalin Japanille Kroatiaa vastaan ​​ensimmäisellä puoliajalla ennen Ivan Perišićin tasoitusta toisella.Kumpikaan joukkue ei löytänyt voittajaa, sillä Kroatia voitti Japanin 3–1 rangaistuspotkukilpailussa.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison ja Lucas Paquetá tekivät kaikki Brasilian maaleja, mutta eteläkorealaisen Paik Seung-hon volley kavensi alijäämän 4–1.Marokon ja Espanjan välinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin 90 minuutin pelin jälkeen, jolloin ottelu siirtyi jatkoajalle.Kumpikaan joukkue ei pystynyt tekemään maalia jatkoajalla;Marokko voitti ottelun rangaistuspotkukilpailulla 3–0.Gonçalo Ramosin hattutemppu johti Portugalin voittamaan Sveitsin 6–1 portugalilaisen Pepen, Raphaël Guerreiron ja Rafael Leãon sekä sveitsiläisen Manuel Akanjin maaleilla.

Puolivälierät pelattiin 9. ja 10. joulukuuta.Kroatia ja Brasilia päätyivät 90 minuutin jälkeen lukemiin 0–0 ja menivät jatkoajalle.Neymar teki maalin Brasilialle jatkoajan 15. minuutilla.Kroatia kuitenkin tasoitti toisella jatkoajalla Bruno Petkovićin kautta.Ottelun ollessa tasan, rangaistuspotkukilpailu ratkaisi kilpailun, ja Kroatia voitti rangaistuspotkukilpailun 4–2.Nahuel Molina ja Messi tekivät maalin Argentiinalle, ennen kuin Wout Weghorst tasoitti kahdella maalilla vähän ennen pelin loppua.Ottelu eteni jatkoajalle ja sitten rangaistuslaukauksiin, joissa Argentiina voitti 4–3.Marokko voitti Portugalin 1–0, ja Youssef En-Nesyri teki maalin ensimmäisen puoliajan lopussa.Marokosta tuli ensimmäinen afrikkalainen ja ensimmäinen arabivaltio, joka on edennyt kilpailun välieriin asti.Vaikka Harry Kane teki rangaistuspotkun Englannille, se ei riittänyt voittamaan Ranskaa, joka voitti 2–1 Aurélien Tchouaménin ja Olivier Giroudin maalilla, mikä päätti heidät toiseen peräkkäiseen MM-välieriin.

Tule suunnittelemaan oma sateenvarjosi tukemaan tiimiä!

Postitusaika: 13.12.2022